Een vuurwerkfestival, dat kan toch niet goed gaan? Dat gaat het dus ook niet

PUBLIEKSEVENEMENT – een schokkend filmpje van het ‘festival of lights’ Tazaungdaing in Myanmar.Het Tazaungdaing Festival is een Boeddhistisch feest dat elk jaar terug keert om het einde van het regenseizoen te vieren. Kort geleden deelden wij een artikel over de meest opmerkelijke evenementen wereldwijd. Dit festival mag bij deze lijst gevoegd worden naar onze mening want bij het jaarlijkse Tazaungdaing in Myanmar wordt er afgesloten met een gigantische ballon die gevuld met vuurwerk opgelaten wordt, in dit geval storte de ballon op de duizenden bezoekers met alle gevolgen van dien. 
Ook al zou het wel goed gaan met de ballon dan nog zorgt het vuurwerk voor gevaarlijke situaties. Kijk vooral onderstaand filmpje om een goed beeld te krijgen van het festival: